Retket ja kurssit

Vauvojen luontokylpy -tuokiot

Vauvojen luontokylpy -kurssi Kirkkonummen kansalaisopistossa 24.5.2022 – 14.6.2022
TÄYNNÄ

Kokoonnumme kolmena tiistai-aamupäivänä Finnsbackan navetan lähimetsikköön.
Luontokylvyssä vauva saa tutustua luontoon moniaistisesti leikkien ja tutkien. Vauvantahtisesti aistitaan ympäröivää luontoa, tutustutaan luonnosta löytyviin elementteihin ja leikitään vuorovaikutuksellisia leikkejä vauvan kanssa. Retken aikana saadaan luonnon hyvinvointivaikutuksia niin vauvoille kuin vanhemmille sekä tavataan muita perheitä luonnon helmassa. Vauvojen luontokylpy sopii 4-18 kk ikäisille lapsille. Yhden tapaamiskerran kesto on noin tunti, johon on varattu aikaa myös siirtymiin ja vauvan hoitoon. Valitse retkelle vaatteet, joiden pieni likaantuminen ei haittaa. Retkipaikan läheisyydestä löytyy wc- ja sisätilat vauvan hoitamista varten. Sadesäällä järjestetään korvaavaa toimintaa sisätiloissa.

Ilmoittautumiset:

Vauvojen luontokylpy -tuokiot Villa Elfvikissä

21.6., 9.7. ja 13.8. Klo 10-11.

Vauvojen luontokylpy on retki metsän helmaan. Luontokylvyssä tutustutaan luontoon moniaistisesti leikkien ja tutkien. Vauvantahtisesti aistitaan ympäröivää luontoa, tutustutaan luonnosta löytyviin elementteihin ja leikitään vuorovaikutuksellisia leikkejä lapsen kanssa. Vauvat osallistuvat luontokylpyyn vanhempiensa tai läheisen huoltajan kanssa. Retken aikana saadaan luonnon hyvinvointivaikutuksia niin vauvoille kuin vanhemmillekin. Vauvojen luontokylpy sopii 4-18 kk ikäisille lapsille. Retken kesto on 60 min. sisältäen siirtymiset luontotalon pihalta lähimetsään. Sateen sattuessa järjestetään korvaavaa toimintaa sisätiloissa.
Retkipaikkaan pääsee vaunuilla.

Ilmoittautumiset:

https://www.espoo.fi/fi/haku?q=vauvojen%20luontokylpy

Villa Elfvikin luontotalo, Elfvikintie 4, 02600 Espoo.

Vauvojen luontokylpy Kivenlahden asukaspuistossa 2.6. klo 9:30

Mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

Vauvojen luontokylpy Soukan asukaspuistossa

Soukankaari 10, 02360 Espoo. Retkelle mahtuu mukaan 10 perhettä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Vauvojen luontokylpy Kirkkonummen asukaspuistoissa

Tervetuloa vauvan kanssa lähiluontoon leikkimään!

Vauvojen luontokylvyssä tutustutaan vauvan kanssa luontoon, leikitään vuorovaikutuksellisia ja hoivaavia leikkejä, ja saadaan luonnon hyvinvointivaikutuksia niin vauvoille kuin vanhemmillekin.
Retken keston on noin 45 minuuttia. Sateen sattuessa järjestetään korvaavaa toimintaa sisätiloissa.
Mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.
Piennarpiha ja Veikonvintti: retkelle lähdetään asukaspuiston pihasta.
Fyyri: Vauvojen luontokylpy järjestetään varhaiskasvatuksen kodalla, Vanha rantatie 66.
Lämpimästi tervetuloa!
Vauvojen luontokylpy -tuokiot mahdollistaa Lapsi ja Luonto Säätiö.

Vastaa kyselyyn ja esitä toiveita Kirkkonummen asukaspuistojen Vauvojen luontokylpy -tuokioihin:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQs4rPHSRG-edmdFAdrAfEoc5vl7j_FsIS0BAdyfSYf6J7BQ/viewform?usp=sf_link

Vauvojen luontokylpy Espoon Tuomiokirkon maisemissa

To 23.6., ti 19.7., to 21.7. ja pe 5.8. klo 13.30.

Vauvojen luontokylpy sopii 4-18 kk ikäisille lapsille. 
Vauvojen luontokylvyssä tutustutaan vauvan kanssa luontoon, leikitään vuorovaikutuksellisia leikkejä ja saadaan luonnon hyvinvointivaikutuksia niin vauvoille kuin vanhemmillekin.
Kesto on noin 45 minuuttia. 

Kokoontuminen Espoon kirkon seurakuntatalon edessä, os. Kirkkoranta 2.
Sateen sattuessa järjestetään korvaavaa toimintaa sisätiloissa. 

Vauvojen luontokylpy -tuokion ohjaajana toimii luonto- ja ympäristöneuvoja Raakel Silvennoinen. Mukana myös seurakunnan oma vauvakerhon ohjaaja.
Mukaan voi tulla yhdelle tai useammalle retkelle. Kuhunkin tapahtumaan mahtuu 10 perhettä. 
Ilmoittautuminen ennen retkipäivää heli.vesanen@evl.fi (23.6. tapahtuma) ja marika.laakkonen@evl.fi (muut tapahtumapäivät). Etusijalla ensimmäistä kertaa luontokylpyyn osallistuvat. Ilmoitathan myös  mahdollisista peruutuksista.

Vauvojen luontokylpy -ohjaajan koulutus

Järjestän alkuvuonna 2023 Vauvojen luontokylpy -ohjaajan koulutuksen yhteistyössä koulutettavan ryhmän kanssa. Pilottikoulutuksen tarkoituksena on kehittää Vauvojen luontokylpy -ohjaajan koulutus ja ryhmän palaute ja vuorovaikutus on suuri osa koulutuksen antia.

Koulutuksessa pääset tutustumaan menetelmän teoriapohjaan ja saat paljon vinkkejä siihen, miten järjestää turvallinen vauvaperheiden luontoretki. Saat myös käyttöösi valmiin leikkipankin, josta voit ammentaa inspiraatiota omien retkien ohjaamiseen. Koulutuksen jälkeen voit ohjata Vauvojen luontokylpy -tuokioita.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on luonto-, seikkailu- tai ympäristökasvatuksen koulutus tai työkokemusta alalta. Vaihtoehtoisesti voit olla opetus- tai kasvatusalan ammattilainen, jolla on kokemusta luonto- ja ympäristökasvatuksesta.

Jos Sinulla on tiedossa valmis ryhmä, joka olisi kiinnostunut kouluttautumaan ja mahdollinen tekemään yhteistyötä ohjaajakoulutuksen kehittämisessä, ota yhteyttä:

raakel.silvennoinen@gmail.com