Kehoa ja mieltä hellivät koko perheen kesähemmottelut 

Kesä hellii meitä, nautitaan! Luonnon omista aineksista voi valmistaa ihania hemmotteluhoitoja, jotka rentouttavat ja rauhoittavat kehoa ja mieltä. Lempeät luonnonainekset sopivat ulkoisesti koko perheen käyttöön. 

Käpyhieronta 

Etsi luonnosta kaksi pyöreää männyn käpyä. Tarkista, että kävyt ovat puhtaita ja niissä ei ole teräviä kohtia. Hemmottele pientä tai isoa ystävää käpyhieronnalla: pyydä häntä asettumaan mukavaan paikkaan istumaan tai makaamaan. Anna toinen käpy hoidettavan käsiin tunnusteltavaksi ja hiero toisella kävyllä hellästi pyöritellen selkää, jalkoja ja käsivarsia. 

Voit tehdä kävyllä myös satuhierontaa: lue tarina hitaasti ääneen ja kuvita tarinaa kävyllä hieroen. 

Auringon lämpimät säteet osuivat siilin pesään.
( pyöritä kävyllä isoa ympyrää selkään )
Siili kömpi ylös pesästään ja venytteli.
( rullaile kävyllä ylös ja alas )
Se lähti kipittelemään pitkin metsää ja haisteli kesäistä ilmaa.
( rullaile käpyä pitkin selkää )
Mitä kaikkea se kesäisessä metsässä näkikään? Ruoho oli alkanut kasvaa. 
( pyörittele käpyä alaselässä )
Puihin oli tullut pieniä lehtiä
( rullaile ylöspäin kuin oksille )
Pienoinen tuuli ravisteli puiden oksia.
( pyörittele kävyllä sivuttaista liikettä selkään )
Ja vesi virtasi pienessä purossa.
( rullaa kävyllä alas mutkitellen )
Siili tunsi itsensä onnelliseksi, kesä oli tullut.
( halaa lasta )
Teksti: Heidi Lampela, julkaistu tekijän luvalla.

Hoitava hunajainen naamio

Hunajanaamio sopii kasvoille ja koko vartalolle ihoa hoitamaan ja puhdistamaan. Naamiota voidaan käyttää myös saunahunajan tapaan, jolloin naamio levitetään iholle saunaan mennessä ja sokerin ja hunajan annetaan sulaa saunan lämmössä.

Hunajanaamio sopii koko perheelle. Pienen lapsen hunajanaamiosta voi jättää sokerin pois, jolloin naamio on vielä hellempi ja vähemmän ihoa kuoriva.

Hunaja kosteuttaa, puhdistaa ja ravitsee ihoa. Jojobaöljy on nopeasti imeytyvä, miedontuoksuinen ja kevyt öljy, joka kosteuttaa, ravitsee ja suojaa ihoa. Eteerisistä öljyistä laventeli on ominaisuuksiltaan rauhoittava, hellävarainen ja sopii koko perheelle.

Ainekset:
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
1 rkl jojobaöljyä
1-2 tippaa laventelin eteeristä öljyä

Mittaa ainekset purkkiin ja sekoita tikulla tasaiseksi.
Levitä puhtaalle iholle ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Pese pois lämpimällä vedellä.

Paljasjalkapolku

Etsi luonnosta paikka, jossa on mukava tassutella paljain jaloin. Tarkista, että maassa ei ole teräviä esineitä tai vaarallisia eläimiä. Esimerkiksi sopiva pätkä metsäpolkua tai sammaleinen kohta sopii paljasjalkailuun mainiosti.

Hemmotelkaa pieniä ja isoja varpaita luonnon omalla jalkahieronnalla ja tunnustelkaa erilaisia pintoja jalkapohjilla. 

Epätasainen maasto ja paljasjalkakävely virkistävät ja vahvistavat jalkojen lihaksia ja verenkiertoa sekä harjoittavat tasapainoa. Lisäksi metsämaan monipuolinen mikrobilajisto rikastaa ihon omaa mikrobiomia. 

Kukkakylpy

Kerätkää yhdessä luonnosta lempeitä hoitavia kasveja. Kerää luonnonkasveja vain puhtaasta paikasta ja noudata jokaisenoikeuksia. Jos teet kukkakylpyä pienille lapsille tai raskaana olevalle, kiinnitä erityistä huomiota kasvin hoitaviin ominaisuuksiin. Koko perheelle sopivia lempeitä kasveja ovat esimerkiksi:
– maitohorsma
– apilat
– poimulehti
– sauniot
– orvokit
– kurtturuusun terälehdet

Laita kasvit vatiin tai kylpyammeeseen ja valuta päälle lämmintä vettä. Kukkakylpyyn voi mennä ihan kokonaan tai antaa jalkojen nauttia hemmotteluhoidosta. Ruokalusikallinen merisuolaa ja loraus manteliöljyä tekevät kukkakylvystä ylellisen ja kokonaisvaltaisen hoidon. Kukkainen kylpy kutsuu nauttimaan hetkestä ja kesän kauneudesta. 

Leave a Reply