Luonnonkukkien päivänä vauvan kanssa luontoon

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään juhannusta edeltävänä sunnuntaina 18.6.2023. Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen kaikille. Tänä vuonna kyseessä on 20. juhlavuosi Suomessa, ja vuoden teemalaji on mustikka (Vaccinium myrtillus). Kesäkuinen Luonnonkukkien päivä sopii mainiosti myös vauvan kanssa vietettäväksi retkipäiväksi.

Kuva: Keijo Luoto

“Suomeen Luonnonkukkien päivä rantautui, kun tammisaarelainen kasvitieteilijä Kalevi Keynäs kertoi pohjoismaisesta yleisölle suunnattujen retkien perinteestä (De Vilda Blommornas Dag) Kukanpäivän tilaisuudessa 13.5.2002 ja toivoi vastaavia retkiä järjestettävän tulevaisuudessa myös Suomessa.”

http://www.sll.fi

Vauvojen luontokylpy -hankkeessa tuotettu materiaali on suunnattu vauvaperheille inspiraatioksi oman mustikkaretken suunnitteluun. Nappaa materiaalista mukaan mustikkateemaiset puuhavinkit omalle Luonnonkukkien päivän retkellesi.

Luonnonkukkien päivänä järjestetään opastettuja kasviretkiä eri puolilla Suomea. Luonnonkukkien päivän kasviretket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Katso lisää tietoa Luonnonkukkien päivästä ja opastetuista retkistä Suomen luonnonsuojeluliiton sivulta.

Leave a Reply