Auringolla on keltainen tukka

Luonnosta voi löytää monenlaisia materiaaleja vauvan aistileikkeihin ja taideteoksiin! Kesäkuussa voikukat ilahduttavat sekä pörriäisiä että ihmisiä väriloistollaan. Voikukista voi tehdä vaikka mitä: seppeleitä, rannekkeita, spiraaleja, hahtuvapallokoristeita ja niin edelleen. Voikukka on syötävä kasvi, joten voit turvallisesti antaa vauvan haistella, tutkia ja tunnustella voikukkaa. Valvo vauvan puuhia luonnossa ja tilanteen turvallisuutta. Villiyrttien sisäistä käyttöä ei suositella alle 1-vuotiaille.

Voikukkakiisselin ohje

Kerää puhtaasta paikasta noin 2 dl voikukan terälehtiä. 

Voikukkakiisselin ainekset:

1 l vettä
2 dl voikukan terälehtiä
2-3 rkl perunajauhoja
1 tl keltaista elintarvikeväriä

Lisää kattilaan voikukan terälehdet ja suurin osa vedestä. Kuumenna kiehuvaksi. Valmista suurus: sekoita perunajauhot ja tilkka vettä erillisessä astiassa. Nosta kiehuva kattila sivuun ja kaada mukaan suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila uudelleen liedelle ja anna pulpahtaa. Lisää joukkoon keltaista elintarvikeväriä niin, että kiisselistä tulee iloisen keltaista kauttaaltaan. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. 

Voikukkakiisseliä voi käyttää vauvan taideteoksiin. Lämmin voikukkakiisseli ja auringossa maalailu sopivat yhteen! Luonnossa maalailuun kannattaa valita tukeva paperi, joka pysyy kuosissaan epätasaisella alustalla ja ronskimmassakin käsittelyssä. Kiisselin joukkoon voi keräillä luonnosta muitakin turvallisia kukkia.

Vauvan aistileikkeihin sopivia, syötäviä kasveja löytyy kesäkuun alussa esimerkiksi:
peltokanankaali
syreenin kukat
ahomansikan lehdet
vaahteran kukat
mustikan kukat
orvokit luonnosta ja puutarhasta (käytä vain luomulaatuisia vauvan leikkeihin)

Kuvat: Canva

Leave a Reply