Siemenpommit

Kasvin hoitaminen ja kasvun seuraaminen voi olla mukavaa kesäistä puuhaa. Siemenistä voi tehdä hauskoja siemenpommeja, joita voi antaa lahjaksi tai piilotella itse mullan sekaan. Me teimme lasten kanssa Vauvojen luontokylpy -toiminnasta tutulla reseptillä siemenpommeja päiväkodin aikuisille kesäloman alkaessa annettavaksi. Jaan täällä käyttämämme reseptin muillekin käytettäväksi.

Siemenpommit voivat kasvattaa iloa lapsille, aikuisille, linnuille ja pörriäisille! Siemenpommeja voi valmistaa myös kasvukauden ulkopuolella, jolloin pommeihin kiteytyy luontokylvystä saadut muistot ja uuden kasvukauden odottaminen.

Käytä lasten kanssa vain myrkyttömiä siemeniä. Syötäväksi kelpaavien kukkien siemenet ovat parhaita pienten kanssa. Esimerkiksi ruiskaunokin ja kehäkukan siemenet sopivat hyvin siemenpommeihin.

Tästä ohjeesta tulee 5 pientä siemenpommia.

Tarvitset

– Kaksi sanomalehtiarkkia
– Kaksi vedessä sulavaa WC-paperirullan hylsyä
– Jääpalamuotin
– Vettä
– Syötävien kukkien siemeniä
– Kuivattuja kukkien terälehtiä koristeeksi
– Kulhon
– Lusikan

Repikää yhdessä sanomalehti ja hylsyt pieneksi silpuksi ja laittakaa kulhoon.

Mukaan voi laittaa syötävien kukkien kuivattuja terälehtiä koristeeksi.

Lisätään siemenet joukkoon.

Lisätään joukkoon reilu loraus vettä.

Sekoita ainekset lusikalla tai kädellä tasaiseksi massaksi. Sanomalehti antaa massalle sopivaa tukevuutta ja rakennetta, hylsystä tulee hienompaa paperimassaa.

Seuraavaksi massaa taputellaan jääpalamuottiin. Ylimääräistä vettä voi puristaa jo tässä vaiheessa pois.

Painele massaa sormilla tiiviisti muotteihin, ylimääräinen vesi valuu pois.

Jätä siemenpommit kuivumaan joko muottiin (vahdi kuivumista, ettei alapuoli pääse homehtumaan muotissa) tai nosta muotista lautaselle kuivumaan. Siemenpommi kuivuu muutaman päivän, jonka jälkeen pommit on valmiita annettavaksi tai käytettäväksi.

Lahjapussin voi taitella esimerkiksi sanomalehden arkista biojätepussin tapaan. Lisää mukaan pieni ohjelappu siemenpommin saajalle.

Ihanaa kukkaiskesää!

Leave a Reply