Ellin luontopäiväkirja: Helmikuun valoa

Helmikuu on kylmin kuukausi, sanotaan. Tänä vuonna Etelä-Suomen helmikuussa on riittänyt sekä pakkasia että lämpimämpiä säitä. Helmikuussa päivä päivältä lisääntyvä valo saa hanget hohtamaan. Vaikka ollaan vielä keskellä talvea, auringonpaiste antaa lupauksen lähestyvästä keväästä. Nyt on hyvä hetki nauttia vielä talven huveista: lumesta ja jäästä.

Jäätiilistä on voi rakennella linnakkeita ja lyhtyjä. Jäädytimme vettä maitotölkeissä, ja saimme hauskoja jäätiiliä.

dsc_0349
_20170224_214917
_20170224_224250Helmikuinen aurinko innosti tekemään lisää jäätaidetta. Luonnosta kerätyt kasvinosat ja vesi muodostavat kauniita, auringossa kimaltavia taideteoksia. Tällä kertaa jäädytimme uunipellin avulla jäälevyn. Jään sisään jätimme narun, josta jään voi ripustaa ikkunalle roikkumaan.

dsc_0368

 

Aurinkoisin terveisin,

_20170115_213916

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s